?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry Share Flag Next Entry
Все нави в гости к нам
Некрупный орёл
callmycow
Прочел анекдот: «если лечь спать на новой китайской простыни, можно наутро проснуться аватаром». Не смеялся. Но подумал: не аватары они, а нави. И вообще, всё было не как в кине, а наоборот: не земляне к навьям прилетали, а они к нам. Факт: об этом рассказывает Повесть Временных Лет под годом 1092, а в радзивиловской летописи и картинки есть.

В лѣто 6600. Предивно бысть чюдо Полотьскѣ вЪ мечтѣ: бываше в нощи тутЪнЪ, станяше по улици, яко человѣци рищюще бѣси. Аще кто вылѣзяше ис хоромины, хотя видѣти, абье уязвенЪ будяше невидимо от бѣсовЪ язвою, и с того умираху, и не смяху излазити ис хоромЪ. По семь же начаша в дне являтися на конихЪ, и не бѣ ихЪ видѣти самѣхЪ, но конь ихЪ видѣти копыта; и тако уязвляху люди полотьскыя и его область. Тѣмь и человѣци глаголаху: яко НАВЬЕ бьють полочаны. Се же знаменье поча быти оть Дрьютьска. В си же времена бысть знаменье вЪ небеси, яко кругЪ бысть посредѣ неба превеликЪ. В се же лѣто ведро бяше, яко изгараше земля, и мнози борове вЪзгарахуся сами и болота; и многа знаменья бываху по мѣстомь…
Се же бысть за грѣхы наша, яко умножишася грѣси наши и неправды. Се же наведе на ны БогЪ, веля нам имѣти покаянье и вЪстягнутися от грѣха, и от зависти и от прочихЪ злыхЪ дѣлЪ неприязнинЪ.

Да, цвет кожи на картинке не тот. Но хвосты налицо (то есть, на своих местах). Камерон, Камерон... Ноги, крылья... Академик Б. А. Рыбаков!


  • 1
Что-то до меня анекдот про простыню не доходит :\

Имеется в виду, что краска с простыни слиняет на тело, будешь синий, как нави. А не смешно потому, что китайский текстиль не такая уж дрянь.

  • 1